SURFACE 2016 De volgende editie is in 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch
PERSBERICHT Nabeurs 

Surface 2016 trekt meer eigen bezoekers t.o.v editie in 2014

’s-Hertogenbosch, 12 oktober 2016 – De vierde editie van Surface, dé vakbeurs voor oppervlaktetechniek, die plaatsvond van 4 t/m 6 oktober jl. in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, trok 2.559 eigen bezoekers. Dit is 2% meer ten opzichte van de editie in 2014. De synergie met de beurs Energie en Ecomobiel was dit jaar minder aantoonbaar gezien het feit dat Surface qua hal-indeling ‘uit de route lag’. Vanuit Energie en Ecomobiel zijn dan ook 23% minder bezoekers op de beursvloer geweest. Hierdoor komt het totale bezoekersaantal op 4.780. De kwaliteit van de bezoekers overtrof echter de kwantiteit. De tweejaarlijkse vakbeurs had 175 exposanten en was in oppervlakte groter dan de voorgaande editie.
 
Op de openingsbijeenkomst is de ION Borghardt Award uitgereikt aan AD Chemicals in partnership met Weert groep, omdat hun innovatie, een chroom(VI)-vrije voorbehandeling op verzinkt staal voor poedercoaten en natlakken, bijzonder hoog scoorde over de gehele breedte van de gestelde criteria zoals kostenreductie, ketenoptimalisatie en innovatiewaarde.
 
Nieuw dit jaar was het 3D-Printingplein, waar diverse 3D-printtechnieken te zien waren van zowel kunststof, metaal en 2½D-printing. Daarnaast werden er oplossingen aangedragen hoe 3D-geprinte producten te behandelen en vonden er diverse demonstraties plaats. Op de nieuwe expositie Trots op het Werk werden alledaagse en hele bijzondere eindproducten tentoon gesteld die dankzij oppervlaktetechniek extra prestaties leveren. Een inspiratiebron vanuit de praktijk.

Uit de registratie van de bezoekers blijkt dat 8% actief is als adviseur, 11% is actief in creatie of heeft een creatieve functie (architect/constructeur/ingenieur/industrieel ontwerper/R&D manager), 8% is algemeen manager, 24% is directeur, 15% heeft een functie in sales/marketing, 12% is technisch manager/werkvoorbereider/productiemanager/KAM manager en 5% is inkoper. Ten opzichte van 2014 waren er deze editie meer adviseurs, algemene managers en inkopers. Ruim 85% van de bezoekers is betrokken bij het nemen van investerings-/aankoop-/inkoopbeslissingen.
 
De bezoekers zijn met name werkzaam bij bedrijven actief in sectoren zoals de metaalsector, automotive/carrosseriebouw/schadeherstel, coatings, machinebouw, chemie en in de oppervlaktebehandeling van materialen.
 
De meest genoemde reden voor een bezoek zijn 38% nieuwe materialen, 22% uitbesteden oppervlaktebehandeling, 31% netwerken, 24% oriëntatie nieuwe investeringen in oppervlakte-technieken en 43% oriëntatie nieuwe mogelijkheden/toepassingen oppervlaktebehandeling (meerdere antwoorden mogelijk).
 
Surface 2016 is een initiatief van de Vereniging ION, Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland en maakt deel uit van de WOT 2016, Week van de Oppervlaktetechnologie. De vakbeurs komt tot stand in samenwerking met een adviescommissie bestaande uit KIVI, WSB Finishing Equipment B.V., BvM, Indufinish B.V., OGOS, OnderhoudNL, Kluthe Benelux B.V., MAVOM chemie B.V., RoboNED, Multinal Group, VTS, VeMet, Stichting BNK, Aluminium Centrum, M2i, VNMI, Metalas Cleaning Systems B.V., Aldor B.V., Vereniging Qual.ION, Boma Coating B.V., CINTEC CarrosserieNL (aangesloten bij FOCWA), SNS, VMRG, Atotech Nederland B.V., Eurolacke B.V, Machinefabriek De Valk, AutomotiveNL, TU Delft en FDP.
 
De volgende editie van Surface is in 2018 voorzien. 
 
Noot voor de redactie: Organisatie: 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma. - www.surfacevakbeurs.nl - Meer informatie en rechtenvrij beeldmateriaal: Juul Janssen, tel. +31 73 52 33 366 E-mail: j.janssen@2xpo.nl
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
Surface vakbeurs wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2015 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie