SURFACE 2016 De volgende editie is in 2018 Brabanthallen 's-Hertogenbosch

Innovatie-expositie en uitreiking ION Borghardt Award 2016

Om vooruitstrevende initiatieven in het vakgebied industriële oppervlaktetechnieken te stimuleren wordt op Surface 2016 de ION Borghardt Award uitgereikt. 
 
De ION Borghardt Award is op de openingsceremonie, op dinsdag 4 oktober om 9.15 uur, uitgereikt door Drs. Jeroen Heijs, Member of the Management Team, Directoraat Generaal Bedrijfsleven en Innovatie, Directie Topsectoren en Industriebeleid van het Ministerie van Economische Zaken. De jury, onder leiding van Dr. Ir. Arjan Mol van de TU Delft, heeft bepaald wie voor deze editie het meest innovatieve idee heeft ingediend. De Award zal worden gemaakt door beeldend kunstenaar Marcel Bastiaans. 
De thema's waar dit jaar de aandacht op is gelegd  'ketenoptimalisatie' en 'innovatief bij marktintroductie'.
 
De genomineerden voor de ION Borghardt Award 2016 zijn:

1e Prijs
AD Chemicals & Weert Groep: Verzinkerijen: de reis naar een chroom (VI)-vrij poedercoatproces

Weert Groep en AD Chemicals hebben de afgelopen 6 jaar een intensief partnership opgebouwd om tot een chroom (VI)-vrije voorbehandeling voor poedercoating (Duplex systeem) te komen die qua eigenschappen op het vlak van corrosiebescherming en lakhechting 1 op 1 vergelijkbaar is met het toxische chroom (VI). Uitgebreide laboratorium en praktijktesten, zoals het machubad (versnelde corrosietest) en de zoutsproeitest geven minimaal dezelfde resultaten en zodoende worden alle goede eigenschappen behouden. Weert Groep is hiermee de eerste Europese verzinkerij die deze innovatieve en duurzame stap zet in een van origine behoudende markt. Deze oplossing laat tevens zien dat intensieve ketensamenwerking leidt tot nieuwe innovaties.

2e Prijs
CRS-I: Nitrothermspray en Polifluid: revolutionaire gepatenteerde stikstofspuitsystemen

Stikstof als lakdrager in plaats van perslucht. Beide systemen scheiden zelf de stikstof van de overige gassen. Toepassing: Nitrothermspray bij natlakken, Polifluid bij poederlakken. Stikstof heeft een hogere (uitstroom)snelheid als perslucht, als gevolg daarvan moet men de spuitdruk reduceren. Tevens draagt stikstof bij tot een homogener spuitbeeld, de laagdiktes zijn stabieler en constanter. Door minder overspray leveren beide systemen een aanzienelijke materiaalbesparing op. Daarnaast zorgt de (verwarmde) stikstof een massieve daling van het dauwpunt en minder oppervlaktespanning, wat leidt tot een betere lakstand en klimaatonafhankelijkheid. De verwarming draagt bij aan verkorte uitdamp- en droogtijden. Ionisatie zorgt voor minder stofinsluiting.

3e Prijs
Green Training: Met de Spray Sim traint u ‘virtueel’ en verbetert u het rendement

Binnen de metaalconservering is rendementsverbetering altijd actueel. Kostenbesparing is haalbaar als uw mensen de juiste handelingen verrichten en middelen inzetten. Om dit te trainen moet u het productieproces onderbreken. Dit heeft weer tot gevolg dat het rendement terugloopt. Met de Spray Sim is dit verleden tijd. Wij kunnen u mensen trainen en certificeren zodat uw proces niet onderbroken wordt. Door minder verf/poeder verbruik en efficiënter werken treed zichtbare rendementsverbetering op.
De overige genomineerden zijn:   

AD Chemicals: PreCoat Z31/20 en F31/20, Innovatie in de straalwereld! 

AD Chemicals introduceert een revolutionair nieuwe productlijn op de markt die zorgt voor corrosiebescherming en extra lakhechting na stralen of metalliseren. Deze productlijn bestaat uit PreCoat F31/20 (substraat staal) en PreCoat Z31/20 (substraten verzinkt staal en aluminium). Wat deze producten uniek maakt is dat het de werelden van stralen en chemisch voorbehandelen samenbrengt.  Een oppervlaktebehandeling van alleen stralen of metalliseren resulteert namelijk enkel in een goede lakhechting en geeft geen corrosiewerende eigenschappen aan het substraat mee. Het product wordt eenvoudig aangebracht door het via een vernevelpomp te sproeien over het te behandelen product, daarmee is het makkelijk te toe te passen binnen elk straal- en coatingbedrijf.
 

BMF GmbH: “TWISTER” - the world`s first sand blasting machine without compressed air

The unique sand blasting machine "TWISTER" achieves uniform and reproducible surface structures with minimal technical and energy expenditure. Completely new principles of blasting material handling and the workpiece movement during the blasting process form the basis of the active principle of the whole system. With "TWISTER" we have succeeded to reduce the power consumption, compared to conventional blasting equipment, by 90%. The previously required manual work is reduced enormously and a significant increase in the number of items can be achieved. The increased service life of the blasting material leads to a reduction of the normally generated waste by 80%.

IHI Hauzer Techno Coating: Cromatipic ® een milieuvriendelijk alternatief voor galvaniseren

De Europese Unie heeft het gebruik van Cr6+ verboden vanaf September 2017 door het in REACH op te nemen. Hauzer Techno Coating heeft een milieu- en arbeidersvriendelijk alternatief ontwikkeld; Cromatipic ®. Dit is een combinatie van een V.O.S. vrije lak met een dun laagje metaal, dat vele soorten plastics in stijlvolle chroom producten kan transformeren. Na de voorbehandeling wordt er een spray UV aangebracht, waarna er een chroom PVD (PhysicalvapourDeposition) coating volgt. Hierdoor is er geen topcoat nodig. Er is geen corrosie risico door de afwezigheid van Ni en Cu. De hechting, thermische stabiliteit en de vochtweerstand zijn uitstekend en het proces voldoet dan ook aan de Europese richtlijnen.
 

Inter-GreeN: 2K PU Topcoat Anti Graffiti 3:1

Deze hoogwaardige Polyurethaan lak op basis van silicon gemodificeerde hydroxyacrylaatharsen bevat een anti graffiti eigenschap, die aan de lucht en geforceerd gedroogd kan worden. Het bijzondere van dit product is dat de 2 componenten hoogglanzende, niet vergelende aflak voor ca. 50% uit gerecyclede materialen bestaat. De 2K PU Topcoat  AG  3:1 kan in combinatie met een geschikte primer, bijvoorbeeld de Inter-GreeN 2K Surfacer DTM 4:1, welke tevens voor 44% uit gerecyclede materialen bestaat, toegepast worden op gevelbeplating, treinen/wagons, constructies, containers, etc. Dit product staat symbool voor de innovatieve mogelijkheden (anti graffiti) en voordelen (afvalreductie) die er op grote schaal ontstaan, wanneer kennis van afvalverwerking, verfontwikkeling, verfproductie en applicatie worden gecombineerd.
 

Q-fin: TopGrinder oppervlaktefinishing- en ontbraammachine al tientallen geplaatst sinds introductie 

Q-fin ontwikkelt en fabriceert machines voor ontbramen, kantafronden en oppervlakte finishing van metalen onderdelen. Eind 2015 is de TopGrinder met groot succes geïntroduceerd en zijn er inmiddels door heel Europa geplaatst. Deze semiautomatische machine kenmerkt zich door haar veilige en ergonomische bediening, weinig onderhoud, snelle in- en omstelmogelijkheden en een korte terugverdientijd. Met lichte inspanning kan een hoge kwaliteit kantafronding gerealiseerd worden, eenvoudig bramen wegslijpen en zelfs hoogglans polijsten. De TopGrinder kan voorzien worden van een freeskop waarmee aan de vraag voor R=2mm ruimschoots wordt voldaan. Q-fin staat voor razendsnelle productie en een verbluffend bewerkingsresultaat!
 

Rösler Benelux: Gamma-G straalturbine kent géén concurrentie

Een nieuw gepatenteerd product, een nieuw concept, een nieuw idee, een nieuwe kans en een nieuwe innovatie. Rösler zit niet stil als het gaat om innoveren en productontwikkeling en bewijst dit met wederom een succesvolle ontwikkeling van de Gamma-G straalturbine. Monteurs hebben met onze innovatie direct toegang tot het hart van de werpstraalmachine, maar nóg belangrijker is dat de schoepen van de turbine extreem snel en eenvoudig kunnen worden vervangen door maar één bout te verwijderen. Verder kunnen de Y-vormige schoepen aan twee kanten worden gebruikt, de levensduur wordt hierdoor maar liefst verdubbeld. De Gamma-G biedt een 100% hogere inzetbaarheid, verbeterde prestaties en aanzienlijk lagere onderhoudskosten. De Gamma-G kent geen concurrentie.
 

The Stainless Solutions Group B.V.: Your partner in excellent quality and flexibility

The Stainless Solutions Group B.V. biedt een Total Concept om bedrijven in de farmacie, food en hightechindustrie te ontzorgen. Het Total Concept bestaat uit een viertal specialisaties. Klanten kunnen bij ons terecht voor de productie van hoogwaardige RVS producten/machines, de finishing/afwerking ervan en vervolgens kunnen deze producten nog behandeld worden middels het SUBLIMOTION-process®. Dit alles wordt gemeten en vastgelegd, waardoor de kwaliteit voor onze klanten gewaarborgd wordt.       

Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
Surface vakbeurs wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2015 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie